Hitta en advokat i Stockholm genom Advokatsamfundets hemsida

Behöver du en advokat i Stockholm, oavsett om det är med kort eller lång varsel? Genom några enkla sökningar och knapptryckningar på Advokatsamfundets hemsida kan du snabbt få fram en lista över potentiella advokater och byråer att kontakta. Här finns nämligen ett register över de som är med i Advokatsamfundet, och du kan således vara säker på att de som du kontaktar här är seriösa.

 Tänk dock på att det inte är någon aktiv marknadsföring som advokaterna gör här. Det är möjligt att de du ringer inte har tid att ta sig an just ditt fall för tillfället. Som tur är har du dock nästan alltid flera alternativ att gå på om du söker advokat i Stockholm. Värre kan det vara om du behöver hitta någon i en väldigt liten stad.

Så gör du

När du kommer in på Advokatsamfundets hemsida kommer du att få fram en ruta med olika fält framför dig. Här kan du skriva in förnamn och efternamn samt välja verksamhetsinriktning. Letar du efter en advokat i Stockholm rekommenderas det att klicka på ”avancerad sökning” längst ner i den här rutan. Du tas då till en undersida där du kan välja stad med en gång.

Börja således med att klicka på den dropdown där det står ”Sorteringsort”. Du får då upp ett stort antal orter i hela landet. Du kan nu antingen scrolla ner en bit tills du ser ”Stockholm”, eller så kan du helt enkelt bara trycka på ”S” på tangentbordet och behöver på så vis inte scrolla lika mycket. Ett annat alternativ är att helt enkelt skriva in ”Stockholm” i fältet under ”Efternamn” där du ser ”Ort” i ljusgråa bokstäver.

Andra specifikationer

Om du vet vilken verksamhetsinriktning du behöver är det lika bra att fylla i det nu. På så vis blir resultaten du får fram efter sökningen ännu mer relevanta. Behöver du en advokat i Stockholm med särskilda språkkunskaper är även det något du kan välja att fylla i nu. Passa även på att bocka i rutan ”Advokat” längst ner (om det inte är en konsult, biträdande jurist eller EU-advokat du söker givetvis). Klicka sedan på ”sök”.  

Välj advokat

Du bör nu ha fått fram en lång lista (eller lite kortare, beroende på vilken verksamhetsinriktning du har valt) och kan börja sortera. Om du nu vill göra extra kontroller kan du gå in på respektive advokatbyrås hemsida för att få ett närmare intryck av dem. Annars finns såklart möjligheten att ringa dem på en gång. När du klickar på ett namn eller en byrå i listan kommer du till en annan sida där kontaktuppgifter finns.

10 Aug 2017

  • En guide till rättsskydd

    Rättsskydd innebär att du har ett skydd mot för höga kostnader vid en rättegång. Detta tecknas via hemförsäkringen. Om detta och mer frågor kring rättsskydd kan du läsa om på denna webbplats.